#INTERIEURONTWERP | JULI 2015

Interieurontwerp juli 2015

Het eerste interieurontwerp voor mijn Blog. Het gaat om de woon- & eetkamer van een appartement in Den Haag. De bewoners vonden het lastig om het woonkamer gedeelte goed in te richten, zodat de haard ook een onderdeel van de ruimte wordt. In het filmpje hieronder kun je het ontwerpproces bekijken. 

Woonkamer

Het woongedeelte ligt op een splitlevel gedeelte, iets hoger dan de eetkamer. Om een goed geheel te maken van de woonkamer heb ik een grote woonbank in het midden van de ruimte geplaatst tegen de muur waar de ramen zitten. Op die manier betrek je de hoek van de ruimte bij het gedeelte waar de haard zit. Door te werken met kleine, losse tafels, wordt het een speels geheel. Op de richel van het splitlevel staan twee grote plantenbakken. Hierachter een lekker fauteuil, zodat je lekker bij de haard kan zitten. In het hoekgedeelte van de woonkamer (tegenover de haard) is op die manier plek voor de televisie. Op die muur heb je nu mooie gelegenheid om deze mooi aan te kleden met bijvoorbeeld foto’s, accessoires en persoonlijk spullen. Dat kan op een mooie sitetable, kleine plankjes of door het direct op de muur te bevestigen.

[zie afbeeldingen voor inspiratie | afkomstig van mijn Pinterest account]

Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp
Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Eetkamer

De eettafel in het midden van de eetkamer is de meest logische plek. Om de ruimte open en overzichtelijk te houden heb ik er voor gekozen om een wandmeubel te gebruiken die los van de grond hangt en die niet hoog is. Daardoor is er nog ruimte om een schilderij, foto’s of mooie borden op de wand te hangen. Voor de eettafel is voor een uitschuifbare variant gekozen, zodat deze naar gelang verlengt kan worden als er eters komen. Hierdoor ben je flexibel in de opzet. Voor de ramen komen mooie kamerhoge gordijnen die als pakket aan de linkerkant komen te hangen.

[zie afbeeldingen voor inspiratie| afkomstig van mijn Pinterest account]

Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest juli 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Je kunt mijn Blog volgen, zodat je geen enkele tip meer mist!

 

Everdien

 

Een gedachte over “#INTERIEURONTWERP | JULI 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s