#TIPS | VERLICHTINGSADVIES MAASSLUIS

Verlichtingsadvies Maassluis

In een gezellig, klein straatje in Maassluis ben ik op bezoek geweest voor het maken van een verlichtingsadvies voor de woonkamer. De bewoonster heeft mijn hulp ingeroepen om een advies te geven voor de verlichting. De woning is kort geleden betrokken en haar wens een plan met lichtpunten en armaturen ideeën, zodat ze zelf aan de slag kan met de laatste puntjes op de ‘i’ voor de inrichting van haar woonkamer. 

Ben je benieuwd? Lees hieronder verder…

Everdien Vroom Interieurontwerp | Woonkamer Maassluis

Everdien Vroom Interieurontwerp | woonkamer Maassluis

Impressiefoto’s woonkamer Maassluis.

In de woonkamer zijn twee plafondpunten aanwezig. Eén boven de eettafel en één boven de salontafel. Tijdens ons gesprek kwam naar voren dat de bewoonster op het dimbare lichtpunt boven de eettafel graag een lamp ziet die (redelijk) transparant is. Op die manier wordt de doorkijk vanuit de keuken naar de woonkamer niet ontnomen. Bij het zitgedeelte moet verlichting komen die gezellig is en sfeer uit straalt. Voor andere lichtpunten zijn er (nog) geen ideeën. 

 

Lichtvlekken plattegrond

Op onderstaande plattegrond heb ik de meubelen ingetekend die op dit moment in de woning aanwezig zijn. Daarnaast heb ik lichtvlekken aangegeven op de plaatsten waarvan ik denk dat het nodig is om verlichting toe te passen.

Everdien Vroom Interieurontwerp | Plattegrond woonkamer Maassluis

Ingetekende plattegrond met lichtvlekken.

 

Voorbeelden armaturen

#1 Advies voor boven de eettafel;

Om de zichtlijnen in de woning niet te onderbreken, heb ik een lamp gezocht waarbij gebruik gemaakt wordt van een snoer, fitting en lichtbron. Deze wordt een aantal keer achter elkaar herhaalt waardoor er een mooie strakke lijn ontstaat. 

Everdien Vroom Interieurontwerp | bron: Pinterest

#2 Advies voor naast de bank;

Naast de bank zou ik een element adviseren die de verticale lijn accentueert. Als element zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ladder en daar speels losse verlichting in hangen. Bijvoorbeeld een bolletjessnoer met perkament lampjes.

Everdien Vroom Interieurontwerp | bron: Pinterest

#3 Avies voor op de buffetkast;

Boven de buffetkast heeft de bewoonster een landkaart besteld van metaal. Ik adviseer als sfeerverlichting een lamp die flexibel is in te zetten. Dus zowel links, rechts of in het midden. Door voor het armatuur weer te kiezen voor het snoer met fitting en lichtblond (zoals ook boven de eettafel), creëer je harmonie en samenhang. 

 

Everdien Vroom Interieurontwerp | bron: Pinterest

#4 Advies voor bij de zithoek;

Als sfeerverlichting bij de zithoek, adviseer ik een mooie booglamp die ook goed te gebruiken is als leesverlichting. Een goede dimmer op de verlichting en een flexibele arm zorgt er voor dat je de lamp naar keuze kan inzetten. 

Everdien Vroom Interieurontwerp | bron; Pinterest

#5 Advies voor het TV-meubel;

De bewoonster heeft de wens om in de toekomst een mooi TV-meubel te kopen. Hierop zou ik een armatuur adviseren die in de hoek te plaatsen is. Een dimmer is hier wenselijk, zodat deze naar keuze harder of zachter kan worden gezet. 

Everdien Vroom Interieurontwerp | bron: Pinterest

Voor meer inspiratie over verlichting kijk je op mijn Pinterest pagina over verlichting. Er is een speciaal gedeelte over armaturen. 

Binnenkort zal ik ook op mijn blog meer vertellen over verlichting. Dan kun je meer lezen over verschillende soorten verlichting, lichtbronnen en het maken van een lichtplan.

 

Succes als je zelf binnenkort aan de slag gaat met de verlichting in je huis en mocht je hier nog vragen over hebben, stel ze gerust! 

 

Everdien 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s