#INTERIEURONTWERP | AUGUSTUS 2015

#INTERIEURONTWERP AUGUSTUS 2015

Woonkamer in De Lier

Deze maand staat in het teken van een nieuwbouw woning in De Lier (Westland). Voor de woonkamer heb ik een ontwerp gemaakt. De bewoonster trekt begin juli in de woning en heeft al meubelen vanuit haar vorige woning. Deze verdienen een mooie plek in de woning.  Voor de afwerking van de ruimte zijn al keuzes gemaakt, namelijk;

  • De vloer krijgt een lichtgrijze tegel van 60 x 60 cm
  • De keuken wordt wit hoogglans met een donkergrijs blad
  • De muren worden behangen en wit afgewerkt
  • Voor de openslaande deuren komen donkergrijze inbetween gordijnen
  • De meubelen die mee gaan zijn; een TV-meubel, eettafel, twee bijzettafels & een buffetkast

De bewoonster heeft een aantal afbeeldingen gezocht die kenmerkend zijn voor haar ideale interieur. Als inspiratiebron hieronder het moodboard dat als uitgangspunt dient voor het interieurontwerp.

Everdien Vroom Interieurontwerp | moodboard AUGUSTUS 2015

Moodboard woonkamer De Lier.

Je ziet in het moodboard veel witte ruimtes met meubelen in allerlei grijstinten naar voren komen. De steunkleur die je ziet, is een mooie ingetogen (grijs)groen. Aan mij de toffe taak om een passend interieurontwerp voor haar te maken. Hieronder zie je tekening van het interieurontwerp en daaronder het filmpje van het maakproces.

Everdien Vroom Interieurontwerp | AUGUSTUS 2015

Plattegrond woonkamer De Lier.

http://www.youtube.com/watch?v=5c8xgp_Iqao

Filmpje ontwerp woonkamer De Lier 

 

Keuken & eettafel

Voor de open keuken is een ontwerp gemaakt door de keukenleverancier. De keukenkastjes worden hoogglans wit worden en het keukenblad donkergrijs. De eettafel komt vlak bij de keuken te staan. Dit is handig zodat de loopafstand van keuken tot eettafel zo efficiënt mogelijk is. Bij een lengte van 1.60 meter voor de eettafel adviseer ik aan elke kant twee eetkamerstoelen te plaatsen. Een vijfde stoel op de kopse kant zorgt voor extra zitplek. Deze eetkamerstoel kan ook goed bij de zitgroep worden geschoven als extra zitplek daar. Op de wand is het leuk om een mooie compositie te maken van accessoires. Denk eens aan smalle plankjes voor fotolijstjes, kaarsen of afbeeldingen. Maar bij de kringloop grappige bordjes kopen en die ophangen geeft ook een heel tof effect. Hieronder inspiratie foto’s voor de inrichting van de eetplek. Kijk ook eens bij mijn inspiratiepagina’s op mijn blog of op mijn Pinterest voor meer inspiratie.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Decoratie aan de wand boven de eettafel.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Grote grijze, industriële hanglamp boven de eettafel.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp-2

Elegante eetkamerstoel met houten poot.

 

Woonkamer

Door een ruime uitbouw van 2,5 meter aan de achterzijde van de woning is de woonkamer erg royaal. Om deze ruimte te benadrukken staat de bank in het midden van de ruimte. Dit geeft een luchtig en open effect. Het advies is om te kiezen voor een grote bank in een (donker)grijze kleur. Om het luchtige en open effect echt goed tot zijn recht te laten komen, moet je ook echt een statement maken met een grote bank. Anders valt te bank weg in de ruimte.  Hieronder foto’s ter inspiratie voor de woonkamer. Voor meer inspiratie kijk op mijn blog of op mijn Pinterest.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Grote grijze bank met daarvoor ronde bijzettafels. 

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Voor een multifunctioneel effect, kies voor een bank waar je op meerder manieren op kunt zitten.

 

Achter de bank staat de buffetkast met daarnaast de twee kleine bijzettafels. Op deze bijzettafels adviseer ik grote potten te plaatsen. In de potten kun je dan mooie bloemen en/of planten poten. Op de buffetkast kun je dan verlichting plaatsen in de vorm van kastverlichting die je ook wel ziet bij bijvoorbeeld kledingkasten.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Uitgesproken plant met prachtige roze bloem in pot.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Verlichting voor bovenop de buffetkast voor extra sfeer en verlichting.

 

Bij de zithoek komt bij de royale bank een leuke compositie van ronde bijzettafels die als salontafel dienen. Je ziet volgens de trends veel verschillende soorten materialen, bijvoorbeeld een houten tafeltje, metalen tafeltje en een wit gelakt tafeltje. Je krijgt een leuk speels effect en ze zijn flexibel in te zetten. Daardoor zit je niet vast aan één opstelling. Op de vloer een super gaaf, in het oog springend vloerkleed. Hier kun je echt mee uitpakken. Dit is de eye-catcher van de ruimte!

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Verschillende keuzes uit ronde bijzettafels. Het leukste effect door de combineren. 

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Ga je voor gedurfd, een super gaaf groen kleed voor de bank.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Liever toch iets ingetogener, kies dan voor dit mooie mintgroene vloerkleed.

 

Tegenover de bank in de linkerhoek het bestaande TV-meubel. Hierop natuurlijk de televisie en daarnaast ruimte voor mooie verlichting en gezellige accessoires. In de andere hoek een gave fauteuil met fijne (lees)lamp ernaast. Op de wand naast de fauteuil kun je uitpakken met een fotowand. Door de lijsten in de zelfde kleur of de foto’s in het zwart-wit of sepia, zorg je ervoor dat het niet te druk wordt. 

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

TV-meubel met plek voor decoratie en verlichting.

Pinterest augustus 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

In de hoek een lekker fauteuil om te lezen en op de wand een fotopresentaties van jouw herinneringen. 

 

Met het moodboard van de winnares in mijn achterhoofd heb ik een interieurontwerp gemaakt voor haar woonkamer. Met de inspiratiefoto’s van Pinterest heb ik een hoop tips en ideeën gegeven en ik hoop dat de bewoonster met de tips aan de slag kan om haar woning tot haar thuis te maken!

 

Wil jij ook kans maken op een #GratisInterieurontwerp?

Vind je het ontwerp super tof en wil jij de volgende keer ook kans maken op het #GratisInterieurontwerp? Het is niet noodzakelijk om een nieuwe woning het hebben. Misschien leuk om een gaaf ontwerp te winnen voor een nieuwe keuken of badkamer. Of wil je zoon/dochter of jijzelf misschien wel een nieuwe slaapkamer?!

Kijk dan snel voor de voorwaarden op deze pagina en wie weet kies ik jou volgende maand uit voor een #GratisInterieurontwerp. Je kunt nu alvast mijn Blog volgen, zodat je geen enkele tip meer mist!

 

Credits

Alle afbeeldingen die ik heb gebruik, ter verduidelijking van het ontwerp, zijn afkomstig van Pinterest en zijn terug te kijken op mijn Pinterest account.

 

 

Everdien 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s