#TIPS| INLOOPKAST, de ultieme droom!

Een droom of werkelijkheid?!

Is het niet de droom van elke vrouw (en misschien ook wel van elke man?) om een inloopkast te hebben?! Alle kleding, schoenen en accessoires mooi naast elkaar. Veel hanggedeelten, mooie planken en misschien zelfs wel een mooie make-up tafel… Van mij is het in ieder geval wel een droom en mij gelukkig prijzen met een prachtige en handige inloopkast.

Ik kreeg een leuke vraag kreeg ik van twee mensen die een nieuw huis hebben gekocht in Rotterdam. Zij willen graag één kamer in hun woning omtoveren tot inloopkast en vroegen mij om hulp.

In deze blog lees je alles over kasten waar je kleding kan opbergen en zoals je van mij gewend bent veel inspiratiebeelden.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Inloopkast appartement Rotterdam

De woning heeft op de begane grond een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Daarnaast is er nog een souterrain met nog twee slaapkamers en een langwerpige kast. De inloopkast komt in één van de twee slaapkamers op de begane grond. 

Plattegrond appartement Rotterdam | Everdien Vroom Interieurontwerp

Plattegrond begane grond.

De slaapkamer die omgetoverd mag worden tot inloopkast is ongeveer 3 bij 4 meter en grenst aan de badkamer. Een perfecte ruimte om een inloopkast van te maken, omdat hij aan de badkamer grenst. Er is een groot raam aanwezig en er is ook nog een deur die naar de hal leidt.

Inloopkast Rotterdam | Everdien Vroom Interieurontwerp

Inloopkast Rotterdam | Everdien Vroom Interieurontwerp

Foto’s van de te transformeren slaapkamer begane grond appartement Rotterdam. 

 

Wensen

De bewoners willen graag tips en ideeën voor de inrichting van een inloopkast. Waar moeten ze op letten bij het transformeren van de slaapkamer naar een inloopkast. Ze willen graag wat dingen in de spotlights zetten zoals sieraden, tassen en schoenen. Ook vinden ze het leuk als de ruimte mooie accessoires krijgt.

Mijn taak om er iets moois van te maken!

 

Tips & Ideeën 

#1 De ruimte & indeling

Bij deze woning is er een riante slaapkamer te transformeren tot inloopkast, maar ook een smallere en kleinere ruimte kun je prima verbouwen tot inloopkast. 

In deze ruimte is het belangrijk om niet alles tegen de wanden aan te zetten. Het is een grote ruimte en als je alles tegen de wand zet krijg je een hele grote open ruimte in het midden. Dat is niet de bedoeling. Een leuk idee is om een meubel in het midden te plaatsen. Bijvoorbeeld een opbergmeubel waarin je allerlei spullen kunt opbergen zoals schoenen, manden met sjaals, riemen of sokken. Daar bovenop heb je dan een mooie plek waar je iets als eyecatcher kunt zetten. Of bijvoorbeeld een zitelement.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Meubel waar je spullen in kunt opbergen.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Zitelement in het midden van de ruimte. 

Het is ook belangrijk om een goede balans te maken tussen hanggedeelte en leggedeelte. Die balans is voor iedereen anders, want de ene persoon heeft meer hanggedeelte nodig dan een ander. Heb je bijvoorbeeld veel schoenen op te bergen, dan moet je andere oplossingen zoeken dan wanneer je veel pakken op moet hangen.

 

#2 Kleur & materialen

Kleuren en materialen zijn altijd een persoonlijke keuze. Misschien vind je rood fantastisch, een ander vind het oerlelijk. Ik heb daarom in deze inloopkast een rustige basis van wit en zwart gekozen. Daarin kunnen de kleuren van de kleding, schoenen en accessoires een plek krijgen, zonder dat het vol en druk wordt.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Zwarte strakke meubelen tegen een witte achtergrond.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Zwarte, open kast met strakke, ritmische vormgeving. 

Op de witte muren komen de zwarte meubelen mooi uit. De kleding die in de open gedeeltes hangt krijgt een kans om te stralen!

 

#3 Verlichting

Verlichting is erg belangrijk in elke ruimte van je huis, maar zeker in een inloopkast. Als het ’s morgens nog donker is en je trekt per ongelijk blauwe sokken bij je grijze pak aan is dat natuurlijk niet echt handig. Ik zou in de ruimte waar je de inloopkast maakt, kiezen voor spots. Als je spots in een ruimte wil aanbrengen heb je meestal een verlaagd plafond nodig om aansluitpunten te creëren. Hieronder een mooi voorbeeld van een opbouwspot die je kunt draaien en kantelen voor de gewenste lichtrichting. 

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Prachtig opbouwspots. Je hebt hier wel een aansluitpunt op het plafond voor nodig anders krijg je allemaal draden over het plafond.

Als je (nog) geen verlaagd plafond hebt is een goed alternatief schilderijverlichting. Deze lampen kun je bovenop of -aan de kast plaatsen, zodat je altijd goed licht in de kast hebt. 

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Schilderijverlichting die je op of aan de kast kunt maken voor goede verlichting in de kast. 

Boven het element midden in de ruimte zou ik een lamp kiezen die echt iets uitstraalt. Een echt WOW-effect. Hieronder wat inspiratie.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Mooie witte lamp (ook te verkrijgen in het zwart) met gouden binnenkant | Beat lights van Tox Dixon.

Pinterest september 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Hout in combinatie met zwart metaal | Wedge lamp van Sjoerd Vroonland. 

 

Het ontwerp

Met al deze inspiratie, tips en ideeën heb ik een ontwerp gemaakt, waarbij ik zo goed mogelijk rekening heb gehouden met de wensen van de bewoners. Ik heb een balans gezocht tussen hang- en leggedeelte samen met andere functies om een totaalbeeld te creëren. Hieronder kun je de plattegrond zien en twee perspectief tekeningen om nog een beter beeld te krijgen. 

Plattegrond inloopkast Rotterdam | Everdien Vroom Interieurontwerp

Plattegrond inloopkast appartement Rotterdam

Als je de ruimte binnenkomt heb ik aan de linkerkant een schoenenrek geplaatst. Hier kun je mooie schoenen opzetten, zodat ze een mooie plek hebben, maar ook opgeruimd zijn. Aan de rechterzijde heb ik een combinatie gemaakt van de zwarte ritmische kast (al eerder gezien hierboven) en een mooie tak die zwart is gemaakt en waar je wat kleding aan kan ophangen. In de ladekasten die onderin zitten heb je mogelijkheid om dingen op te bergen. Midden in de ruimte een meubel waar veel opbergruimte in zit. Aan alle zijdes deuren die gebruikt kunnen worden om spullen op te bergen die je niet graag in het zicht hebt. Voor het raam een fantastische plek voor de vrouw. Een make-up tafel. Genoeg ruimte om alles mooi uit te stallen en neer te zetten. Onder het schuine deel van de ruimte een mooie kastenwand die schuift. Dit om plek te besparen. Draaideuren nemen namelijk veel ruimte in. Achter de schuifwanden genoeg ruimte voor planken en/of hanggedeelten. Net wat je wilt. 

Perspectieftekening inloopkast Rotterdam | Everdien Vroom Interieurontwerp

Perspectieftekeningen inloopkast appartement Rotterdam.

In de perspectieftekening de hoek met de schoenen planken en de mooie zwarte schuifwandenkast. 

Ik hoop dat de bewoners met dit ontwerp, tips, inspiratie en ideeën hun ultieme inloopkast kunnen gaan maken. Wellicht heb ik jou ook geïnspireerd om die ene kamer om te toveren tot jouw eigen inloop-paradijs?! 

Wil je nog meer inspiratie op doen. Kijk dan even op mijn Pinterest pagina. Alle afbeeldingen die ik in deze blog heb gebruikt zijn hiervan afkomstig. Kijk ook eens op één van mijn andere blogs. Tot snel.

Alle tekeningen zijn speciaal gemaakt voor het ontwerp van de inloopkast voor het appartement in Rotterdam en gemaakt door Everdien Vroom.

 

 

Everdien 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “#TIPS| INLOOPKAST, de ultieme droom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s