#HOTSPOT | EDWIN PELSER | DEN HAAG

Edwin Pelser

Als echte interieurfreak loop ik regelmatig bij leuke winkels binnen om ideeën op te doen, nieuwe meubelen te bekijken en om sfeer te proeven. Daardoor kom ik op leuke plekken en die deel ik natuurlijk graag met jullie.

Ik was op bezoek in de inspirerende winkel van Edwin Pelser gelegen in de Piet Heinstraat in Den Haag. In een gesprek met hem vertelt hij over zijn gelijknamige winkel en geeft hij tips aan jullie voor in je interieur. Laat je inspireren door de wereld van Edwin Pelser en doe mee aan de leuke WINACTIE!

ToTowell | Everdien Vroom Interieurontwerp

TwoTowel ontworpen door Aniek Branderhorst voor ontwerplabel Vij5. 

Wil jij deze handdoek en theedoek in één winnen? Lees dan snel verder.

 

De winkel

Ik ben al eerder in de winkel geweest en ook vandaag is het weer bijzonder om binnen te lopen. Op de één of andere manier is het anders dan bij andere winkels. Ik vraag Edwin of hij weet hoe dit komt. Hij vertelt dat hij de winkel is gestart na een carrière in verschillende branches. Hij heeft niet zo zeer een interieur achtergrond, behalve dat hij gefascineerd is door ambacht en het maken van mooie dingen. In zijn baan bij de Designacademy Eindhoven zag hij de kloof tussen ontwerpers en gebruikers. Ontwerpers die vaak een prachtig concept en verhaal hebben achter de ontwerpen die ze maken, maar juist dat gene gaat verloren in de meeste winkels. Edwin vertelt in zijn winkel juist de verhalen achter de producten die hij verkoopt. Zo vind je bij elk product een kaartje waarop geschreven staat hoe, waarom en door wie het is ontwerpen en het verhaal erachter.

Edwin Pelser | Everdien Vroom Interieurontwerp

Edwin Pelser | Everdien Vroom Interieurontwerp

Deze persoonlijke touch is voelbaar in de hele winkel. Producten met zorg uitgekozen en neergezet in de winkel alsof je in je eigen huiskamer bent. Dit ‘huiskamergevoel’ is iets wat vaker terugkomt in ons gesprek.

Edwin heeft naast zijn eigen winkel ook een brandstore met het Deense merk MUUTO. Hij kreeg iets meer dan een jaar geleden de kans om dit pand in gebruik te nemen en heeft als enige in Nederland een showroom met uitsluitend de ontwerpen van MUUTO staan. Hij slaagt er ook hier in om met originele ideeën de winkel op elkaar af te stemmen.

Edwin Pelser | Everdien Vroom Interieurontwerp

Edwin Pelser | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Huiskamergevoel

Als ik Edwin vraag wat hij onder dat huiskamergevoel verstaat, vertelt hij over een groene stoel bij hem thuis. Een stoel die al lange tijd in het bezit is van zijn familie en waar een verhaal aan vast zit. Hierdoor heeft hij een bijzondere band met de stoel en eigenlijk vindt hij dat dit de kern van elke huiskamer zou moeten zijn. Producten die comfortabel en gebruiksvriendelijk zijn en die je met zorg hebt geselecteerd. Bijvoorbeeld een heerlijke bank waarop je kunt liggen (en of hij lekker zit is niet het belangrijkste). Een fijne eettafel waar je gezellig met vrienden en familie een lekker glas wijn kunt drinken. De basis moet volgens Edwin rustig zijn en niet te rommelig, maar je mag best uitpakken met een knalkleur. In zijn geval heeft de stoel een knallende groene stof gekregen.

Groene stoel Edwin Pelser | Everdien Vroom Interieurontwerp

Groene stoel eigendom van Edwin Pelser.

 

Tips en trends

Edwin volgt niet zo zeer de trends. Belangrijker vindt hij dat je goed nadenkt waarom je iets koopt. Als je nadenkt over aankopen, dan overleven vluchtige trendsen kun je meubelen langer bij houden. Hij vergelijkt het met antiek. Vroeger was ambacht echt een groot goed. Alles werd met  aandacht en vakmanschap gemaakt. Daardoor was het zo goed qua kwaliteit en kon het lange tijd mee. Daardoor overleefden meubelen de mens en werden het erfstukken. Op die manier ontstaat er een verhaal en ga je houden van dat meubel.

Edwin geeft als tip, “ga opzoek naar meubelen die trends overleven, dingen die bij je passen, omdat ze een verhaal hebben of kunnen krijgen, dat je raakt. Daardoor ga je houden van je interieur en creëer jij je eigen huiskamergevoel!”

 

Winactie!

Ik mag één van mijn volgers blij maken met deze geweldige TwoTowel. Een ontwerp van Aniek Branderhorst ontworpen voor het ontwerplabel vij5.

ToTowell | Everdien Vroom InterieurontwerpDeze prachtige handdoek en theedoek in één hang je op in het midden, waardoor de gebruiksfunctie voor zich spreekt. Twee soorten stof die normaal gesproken op twee verschillende apparaten worden geproduceerd. Nu verenigd in één ontwerp. Een prachtig simpel ontwerp en o zo handig in het gebruik.

 

Wat moet je doen?

Wil jij kans maken om deze TwoTowel te winnen? Volg mijn blog door je in te schrijven met je mailadres. Ben je al lid dan kun je natuurlijk ook kans maken. Schrijf in een reactie onder dit bericht waarom jij deze prachtige TwoTowel zou moeten winnen. Wie weet ben jij de gelukkig winnaar!!!

 

Designkwartier & MiniMarket

Edwin organiseert (samen met Suzanne Kennedy en Mei-Lan Tjoa) ieder jaar Designkwartier in Den Haag. Tijdens deze 3 dagen in mei trekken ontwerpers in pop-up stores, huiskamers en musea om hun nieuwste werken te tonen. Maar vooral om hun verhaal achter het ontwerp aan de gebruikers te kunnen laten zien en te vertellen.

Ook in Amsterdam kun je Edwin Pelser vinden. Daar heeft hij op het moment een MiniMarket; een pop-up winkelconcept dat hij samen met Unobvious. In ‘De Hallen’ kun je shoppen zoals je dat doet bij de buurtsuper, maar dan in een winkel vol designproducten. De prijzen lopen van € 1,90 tot € 120,-.

 

Contact

Edwin Pelser & MUUTO brandstore

Piet Heinstraat 123
2518 CG  Den Haag
(070) 3609237
info@edwinpelser.nl

di,wo,do,vr : 11.00 tot 18.00 uur

za : 11.00 tot 17.00 uur

http://www.edwinpelser.nl

 

Edwin Pelser MiniMarket by Unobvious

Hannie Dankbaarpassage 8
De Hallen 1053 RT Amsterdam
020 3621621
hallo@unobvious.nl

wo – zo : 12.00 tot 18.00 uur

 

 

Everdien 

8 gedachtes over “#HOTSPOT | EDWIN PELSER | DEN HAAG

  1. Omdat ik op het moment maar een haakje heb voor mijn handdoek én theedoek en dat niet echt werkt (de bovenste valt er tot mijn frustratie steeds af). En daarnaast vind ik ze erg mooi en is het erg slim bedacht.

  2. Wauw, wat een super gave winactie!! Past helemaal in mijn interieur qua kleur en stijl! Super handig ook zo 2 in 1! Ik zou hem willen winnen omdat het een verhipping (dat is vast geen woord..haha) is van mijn keuken😀!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s