#INTERIEURONTWERP | OKTOBER 2015

#INTERIEURONTWERP OKTOBER 2015

Deze maand heb ik een te gek ontwerp gemaakt voor twee lieve meiden van vijf jaar, een tweeling. Omdat ze allebei een andere smaak hebben heb ik een ontwerp gemaakt waardoor ze allebei een eigen kamer krijgen. Krijgen jullie ook al zin om de kinderkamers aan te pakken? Kijk ook eens op mijn Pinterest account. Daar kun je nog meer inspiratie vinden voor kinderkamers, zowel jongens als meisjes kamers. Of kijk eens op mijn inspiratieblog van oktober 2015. 

 

Slaapkamer

Nu slapen de meiden nog op één kamer, in de toekomst zou het handig zijn als ze allebei een aparte kamer zouden krijgen. Nu is het niet zo’n logische keuze om dan het kleine speelkamertje te gebruiken, maar dan zou één van de dames op zolder moeten slapen. Dat zien ze zelf nog niet zo zitten. De slaapkamer is nu vrij vol met twee grote 1-persoons bedden. De meubels en het speelgoed zijn in het speelkamertje geven volgens mama een bij elkaar geraapte indruk, waardoor het niet uitnodigt om te spelen. 

De foto’s hieronder geven een beeld van de huidige inrichting. De meiden slapen in de grootste slaapkamer (nummer twee) en het andere, iets kleinere kamertje ernaast (nummer drie), wordt gebruikt als speelkamer. 

Slaapkamer tweeling De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Slaapkamer tweeling De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Slaapkamer tweeling De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Slaapkamer tweeling De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Foto’s huidige slaapkamer en speelkamer van de tweeling. 

Plattegrond 2e verdieping De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Plattegrond eerste verdieping woonhuis.

 

Ontwerp slaapkamers tweeling

Ondanks het feit dat de meiden tweeling zijn, verschillend de karakters en interesses. De ene houdt van roze, knutselen en spelen met echte meisjes dingen. De ander is meer van het bouwen met lego, buiten spelen en tenten maken. Ze vinden het nog wel gezellig om bij elkaar op de slaapkamer te slapen, maar willen graag in de toekomst wel een eigen slaapkamer. 

Mijn doel is om mensen met mijn ontwerpen anders naar hun woning te laten kijken. In dit ontwerp heb ik voor beide meiden een eigen kamer getekend. Om ze allebei evenveel ruimte te geven heb ik een inbouw bed voor slaapkamer drie ontworpen. Dit was de huidige speelkamer. Dat betekent dat ik een klein beetje ruimte van slaapkamer twee af heb gesnoept om extra ruimte te ontwerpen voor de andere slaapkamer. Omdat nu beide kamers bijna evenveel vierkante meters hebben kunnen ze met een gerust hart op de zelfde verdieping blijven slapen. Gezellig naast elkaar. Hieronder zie je de plattegrond van slaapkamers. 

Plattegrond slaapkamers tweeling De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Plattegrond nieuwe inrichting slaapkamer twee en slaapkamer drie. 

 

Slaapkamer Twee

Detail slaapkamer 2 De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

(Ingezoomd) plattegrond slaapkamer twee.

In deze slaapkamer heb ik een ontwerp gemaakt voor de dame die veel houdt van buitenspelen, tenten maken, lego spelen. Het ontwerp is stoer en bied veel mogelijkheden. 

Als je de kamer binnen komt op de wand waar je recht tegenaan loopt heb ik een ontwerp gemaakt voor verschillende functies. Deze functies komen in allemaal verschillende huisjes. Zo is er eentje een bureau waar ze lekker aan kan zitten, knutselen en bouwen. In de andere huisjes zitten flexibele planken, zodat daar veel spullen opgeborgen kunnen worden. Maar je kunt hier natuurlijk ook super gave tenten in bouwen! Ik heb verschillende groen tinten gebruikt. Een stoere kleur voor een stoer meid!

Hieronder zie je een perspectief tekening. Op de tekening zie je ook stippellijntje staan.  Dit is de uitbouw van de andere kamer. Bovenop deze uitbouw komt een hoog bed. Dit is  een hoogslaper met een trap om op het bed te komen. 

 

Perspectief slaapkamer 2 De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Perspectief slaapkamer twee.

 

Voor de inspiratie hieronder foto’s van de oplossingen in de slaapkamer. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Een huis als bureau. Gaaf met verlichting er in. Super handig om nu lekker te bouwen en te spelen en later kun je hier je eerste huiswerk maken. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Naast het bureau allemaal gave huisjes waarin je verschillende dingen kunt opbergen, neerleggen of gewoon in kunt spelen. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Hier zie je goed het voorbeeld van een hoogslaper met een dichte ruimte er onder. In mijn ontwerp zit hieronder dus het bed van haar zus, de bedstee. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Mooi kleurenpalet voor deze kamer. De strepen kunnen op de wand geschilderd worden. Op die manier ben je vrij om te kiezen hoe groot ze worden. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Toch liever een behang? Deze is natuurlijk ook te gek. Mooi vliesbehang van Eijffinger. 

 

Slaapkamer Drie 

Detail slaapkamer 3 De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

(Ingezoomd) plattegrond slaapkamer drie.

Deze slaapkamer wordt een echte meidenkamer. Door in de linker wand (bij binnenkomst) een ingebouwde bedstee te maken wordt er ruimte gewonnen in de kamer zelf. Op die manier heb je bijna evenveel aantal vierkante meters in beide slaapkamers. 

De bedstee heeft aan beide kanten een ingebouwde kast waar kleding kan worden opgeborgen en onder het bed zitten nog praktische lades. Op de plattegrond en perspectieftekening hieronder kun je goed zien hoe het er in de praktijk uit kan zien. In de perspectieftekening zie je niet de wandplanken die boven het bureau komen te hangen en de gezellige klamboetent in de hoek. Bekijk hiervoor de inspiratiefoto’s op Pinterest

 

Perspectief slaapkamer 3 De Lier | Everdien Vroom Interieurontwerp

Perspectief slaapkamer drie. 

 

Met de inspiratiefoto’s hieronder een illustratie van de mogelijkheden in de slaapkamer. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Een ingebouwde bedstee met opbergkasten er naast. In dit geval zou de bedstee niet zo hoog worden. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Gave planken boven het bureau. Handig en leuk om allerlei dingen op te zetten, zoals boeken, fotolijstjes, knutselspullen etc. 

Pinterest oktober 2015 | Everdien Vroom Interieurontwerp

De ultieme droom. Een toffe plek waar je prima met je vriendinnetjes een middagje kunt vertoeven. 

89cfb39d389678ba0f07063eb0e6e1b1

Dit gave behang van PIP studio zou fantastisch staan aan de binnenkant van de bedstee. 

 

Met dit ontwerp is er voor beide meiden wat wils. Papa en mama zullen een dappere beslissing moeten maken als ze dit ontwerp willen laten uitvoeren. Naar mijn mening wel een hele toffe, waardoor de meiden nog een aantal jaar op de zelfde verdieping kunnen slapen en daardoor toch dicht bij elkaar. 

 

Wil jij ook kans maken op een #GratisInterieurontwerp?

Ben je ook helemaal geïnspireerd door dit toffe ontwerp? In het nieuwe jaar kun je weer kans maken op een #GratisInterieurontwerp. Wil je hier kans op maken, kijk snel op deze paginaJe kunt je nu al aanmelden. Geen decembermaand tips missen of één van de leuke winacties? Volg  dan nu nog mijn blog!

 

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen die ik heb gebruik in deze blog zijn ter verduidelijking van het ontwerp en zijn afkomstig van Pinterest. Je kunt ze vinden op mijn Pinterest account.

Het ontwerp is speciaal gemaakt voor het #GratisInterieurontwerp voor de maand oktober en zijn gemaakt door Everdien Vroom.

 

Tot de volgende keer!

 

Everdien 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s