#WOONTIP 3 | (THUIS) KANTOOR

Het is weer zondag, dus tijd voor een woontip! Deze week heb ik heel veel mooie inspiratie voor een (thuis)kantoor of werkplek bij je thuis.

 

Thuis kantoor

Ik kan mij nog goed de tijd herinneren dat de computer zijn intrede deed in het huisgezin. Zo’n groot scherm op een bureau en zo’n enorme kast die ook ergens moest staan. Om dat scherm kwijt te kunnen had je een behoorlijk groot bureau nodig anders zou je geen plek meer over hebben om ernaast iets neer te leggen of te zetten. Tegenwoordig is dat stukken makkelijker met handige laptops die je gewoon weg legt als je hem niet gebruikt. Daardoor wordt een werkplek in je interieur en dan met name in je woonkamer ineens een hele leuke plek om leuk aan te kleden en te decoreren en is het geen doorn in het oog meer. Ik heb nog wel een paar praktische tips waar je rekening mee moet houden als je je thuiskantoor of werkplek gaat inrichten.

 

#1 Lichtinval

Niks is zo vervelend dan je ogen constant dicht knijpen omdat de zon in je gezicht schijnt. Zeker als je aan het werk bent op de computer. Daarom moet je rekening houden met de lichtinval. Zet bij voorkeur je bureau niet pal voor het raam. Ben je rechtshandig zet dan je bureau zo dat je met je linkerarm naar het raam zit. Dan heb je nooit last van het werken in je eigen licht. (en visa versa als je linkshandig bent).

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Een klein, smal stukje in je woning omgetoverd tot handige werkplek. Belangrijk is om te kiezen voor goede zonwering, zodat je geen last heb van (zon)lichtinval. 

#2 Ergonomie | Bureau en stoel

Een goede houding is erg belangrijk, anders kun je klachten krijgen. Als je bureau bijvoorbeeld te laag is, kun je je onderarmen niet goed op het werkblad laten rusten, waardoor je een krampachtige houding krijgt. Te hoog heeft het zelfde effect. Omdat een traditionele bureaustoel vaak niet zo’n aantrekkelijk uiterlijk heeft kiezen veel mensen voor een mooie stoel. Let er bij het uitkiezen van de stoel op dat hij voor een actieve houding zorgt en dat hij in verhouding goed past bij het bureau. Daarbij is geen mens gelijk, dus kies een combinatie die voor jou goed past.

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Kies voor een goede verhouding tussen stoel en bureau. Ieder mens is anders, dus wat voor de ene persoon goed werkt is voor de ander niet fijn. Dus goed op elkaar afstemmen.

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Toffe combinatie tussen hout en metaal. Door de hoge, dunne poten is het een heel ‘luchtige’ werkplek. 

#3 Verlichting

Verlichting wordt vaak als laatste onderdeel gekozen, maar is een hele belangrijke! Heb je je werkplek in de woonkamer? Ook dan is verlichting erg belangrijk. Niet alleen als werkverlichting, maar het moet dan ook prettige verlichting voor in je woonkamer zijn (niet zo’n mega felle tl-balk). Het fijnste, en meest flexibele, is verlichting die dimbaar is. Je kunt dan de verlichting aanpassen naar eigen behoefte. Let er bij de verlichting op dat hij je werk goed verlicht en dat hij niet direct in je gezicht (knijpen van je gezicht0 of op het beeldscherm (spiegeling) schijnt. Je kunt kiezen uit vaste verlichting, zoals op de foto hieronder. Maar een mooie bureaulamp werkt natuurlijk ook perfect!

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Zo’n klein hoekje tussen bijvoorbeeld de openhaard en de wand. Een handige en mooie werkplek die past bij de rest van je interieur. Mooie hanglamp erboven voor goede verlichting en klaar…!

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Een werkplek gemaakt in de slaapkamer. Een hoek die anders toch geen functie zou hebben, nu ingericht als werkplek. 

 

Meer inspiratie…

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Onder de open trap. Een fantastische oplossing voor een hoek waar veel mensen geen inspiratie voor hebben. 

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Wow wat een gaaf ontwerp. Een bloembak of een bureau? Dat kan toch ook samen! Je hebt hier wel ruimte voor nodig ;-). 

Woontip 3 | Kantoor | Everdien Vroom Interieurontwerp

Leuke inspiratie als je je werkplek tegen de wand plaatst. Een stuk vilt tegen de muur als prikbord. Ik heb deze inspiratie gelijk zelf ook maar even uitgeprobeerd in mijn werkkamer. Het werkt fantastisch en ziet er nog een heel gaaf uit! 

 

Kan je er nog geen genoeg van krijgen? Ik heb meerdere borden op Pinterest gemaakt waarop je inspiratie kunt vinden… Een gezellige zondagavond Pinteresten! Tot volgende week.

Pinterest | bureau’s

Pinterest | thuiskantoor

Pinterest | kantoorinrichting

Pinterest | verlichting

 

 

Everdien 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s