#WOONVRAAG 1 | VENSTERBANK

Help! Wat zet ik in mijn vensterbank?

Heb jij ook wel eens van die hoekjes in huis waar je geen inspiratie voor hebt om ze te decoreren? Weet je niet precies wat je er moet neerzetten? Of wil je gewoon weer eens wat anders? Ik kreeg deze foto van Melissa, met de vraag om wat ideeën te geven voor de decoratie voor in de vensterbank. 

Woonvraag Melissa | Everdien Vroom Interieutontwerp

Woonvraag Melissa | Everdien Vroom Interieutontwerp

Iedereen heeft zijn eigen smaak, dus heb ik verschillende stijlen, opstellingen, kleuren en combinaties gezocht. 

 

Windlichten & glazen bakjes

Vierkante metalen windlichten. Tegenwoordig in vele soorten en maten te verkrijgen. Je kunt ze naast elkaar zetten door verschillende maten en vormen naast elkaar te zetten. Ze zijn er ook met deksel, wat stapelen makkelijk maakt. Met leuke items in de bakjes kun je toffe composities maken. Voeg een mooie bijpassende vaas toe, waardoor je een verschil maakt qua materialen. 

351d15713bfdcda48abd10a8e2ee63e9

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

652b531220a7bc384ef4bac94bfe5d06

 

Landelijke vazen & potten

Ben je meer van de landelijke sfeer in huis? Dan passen rustieke potten, ornamenten op een voet of kronkelige takken. Kies je voor bijvoorbeeld twee de zelfde potten die je naast elkaar zet dan zet je deze vaak in het midden van de vensterbank. Probeer ze eens uit het midden naast elkaar te zetten, dan geeft een ander effect. Je kunt ook kiezen voor een groep vazen die de zelfde soort uitstraling hebben. Hieronder zie je verschillende kleuren bruin bij elkaar staan. 

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Heb je geen vensterbank…

Misschien niet heel erg geschikt voor Melissa, want die heeft een prachtige, diepe vensterbank. Maar voor iedereen die dat niet heeft kwam deze leuke oplossing tegen. Kies een leuk bankje (verf hem eventueel) en zet deze voor je raampartij. Gelijk klaar om te decoreren. 

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

97b52ce04bfd18362a992ec36cfd7245

 

Combineren maar

Een leuke manier om je vensterbank aan te kleden is een groep te maken van kleuren en materialen die bij elkaar passen. Zet bijvoorbeeld eens al je vazen, kandelaars, kaarsen, waxinelichtjes, decoratie materialen bij elkaar. Ga een combineren en speel met voor en achter, hoog en laag. Stapel eens allerlei decoratie materiaal op in een vaas. Waarschijnlijk komt er een verrassend eindresultaat uit!

87eafa6b7348c4873e8dbda3ab89edc3

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Iets anders dan anders

Heb je last van inkijk door langs lopende mensen? Dan kun je er ook voor kiezen om wat grotere objecten en/of bloemen neer te zetten. Ik kwam ook de houten plank met touwen tegen. Deze kun je op elke gewenste hoogte neerhangen en vol zetten met dingen die jij leuk vind. 

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

Verlichting

Denk ook eens aan verlichting in je vensterbank. Vaak doen we dat niet, omdat er dan een lelijk draadje loopt. Maar tegenwoordig zijn er hele leuke en hippe snoeren te koop. Doe een losse lamp in een vaas en je hebt een grappige lamp gemaakt. Combineer hem met ideeën hierboven en je hebt een toffe aankleding voor je vensterbank. 

Pinterest februari 2016 | Everdien Vroom Interieurontwerp

 

 

Ben je nog niet uitgekeken? Ik heb nog veel meer inspiratie op Pinterest staan. Melissa, ik hoop dat ik je leuke ideeën en inspiratie heb gegeven. Laat je even weten welke je het leukste vindt? Ben erg benieuwd naar jullie reacties! Heb je ook een woonvraag, laat het weten en stuur even een mailtje. Ook kun je je nog opgeven voor het #GratisInterieurontwerp voor het 2e kwartaal van dit jaar. Kijk op de informatiepagina voor meer info. 

 

Tot volgende week!

 

 

Everdien 

3 gedachtes over “#WOONVRAAG 1 | VENSTERBANK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s