#HOTSPOT | FESTIVAL DESIGNKWARTIER 2016

#FESTIVAL DESIGN KWARTIER 2016

Festival Design Kwartier

Ben jij ook een ‘design’ fan? Dan moet je volgend weekend in Den Haag zijn! Tijdens de derde editie van het Design Kwartier Festival staat vernieuwend Nederlands design centraal. Ik ga zeker een gaatje vrijmaken om langs te gaan, want dit mag je niet missen!!!

#27 t/m 29 mei 2016 van 11.00 tot 18.00 uur

Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier in Den Haag ‘the place to be’ voor iedereen die van design houdt! Er zijn veel ontwerpers aanwezig die vertellen over hun ontwerpen en vragen beantwoorden. Ook is er een inspirerende route langs 50 locaties. Zo zijn er diverse pop-up stores, galeries, musea, maar er zijn ook verrassende plekjes te ontdekken zoals binnentuinen, woonhuizen en zelfs een oude melkfabriek.

In 2014 is het festival voor de eerste keer gehouden en is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa.

Organisatie Festival Design Kwartier

Van links naar rechts: Suzanne Kennedy, Edwin Pelser & Mei-Lan Tjoa.

#DEELNEMERS

De lijst met deelnemers is indrukwekkend. Sommige zijn geclusterd in een pop up store, anderen laten hun collectie zien in bestaande winkels. Klik hier voor uitgebreide informatie over alle deelnemers!

Festival Design Kwartier | deelnemers

Steun jij ook het DesignKwartier? Koop dan op het festival voor 5,00 euro de Guide van 100 pagina’s dik. Hierin vind je ook de plattegrond waar je alle exposanten kunt vinden. Ik ga in ieder geval een mooi exemplaar kopen, zodat ik thuis nog eens lekker op de bank kan gaan nagenieten!

Festival Design Kwartier

Festival Design Kwartier Guide! 100 pagina’s dik

#UITGELICHT

Ik heb een aantal leuke dingen uitgelicht die je eigenlijk wel moet doen tijdens het festival, maar eigenlijk is alles leuk. Er is nog veel meer informatie over het programma

Designkwartiertje

Een aantal keer per dag stappen de ontwerpers 15 minuten in de schijnwerpers om over hun inspiratie, onderzoek, ontwerpen en zoektocht naar het eindproduct te vertellen. Het product dat jij thuis misschien wel hebt staan of wat je door hun praatje gelijk gaat aanschaffen?! Er is na afloop gelegenheid om vragen te stellen. Hieronder het schema!

Satellietgroep (locatie #29) 12:15 uur, Circus Engelbrecht (#26) 12:45 uur, Windmakers (#42) 13:15 uur, Vij5 (#29) 13:45 uur, Makii (#35) 14:15 uur, Carte Blanche (#11) 14:45 uur, Ontwerpduo (#32) 15:15 uur, Clubhuis (#39) 15:45 uur, Heetman & Patijn (#13) 16:15 uur.

designkwartiertje | Festival Design Kwartier

Tas-ka #49

Veel te zien in deze bijzondere winkel. Speciaal voor DesignKwartier presenteren Jantien Baas en Hester Worst een nieuwe stof. Daarnaast is het grafisch duo ‘we’re out of office’ drie dagen gevestigd in de winkel van Tas-ka. Prins Hendrikstraat 98 + 104, 2518 HW Den Haag. 

Festival Design Kwartier

Design Veiling #21 

I Wait Here organiseert tijdens het Festival bijzondere veilingen. Tijdens de veiling kun je onderzoeken, prototypes of collectors items kopen. Een unieke kans!

Festival Design Kwartier

Tante Pop 

Moe van al dat Design kijken? In dit gezellige en besloten huiskamerrestaurant kun je Indische gerechten eten. Alles is vers gemaakt en zonder alle pakjes en zakjes. Dat proef je natuurlijk. Ik ben al om, ik ga hier zeker langs! Want je kunt ook Javaanse cocktails krijgen.
Tante Pop, Piet Heinstraat 45 Den Haag. Tel: 06-53191239

Festival Design Kwartier

#FESTIVAL DESIGN KWARTIER || INFORMATIE

Datum: 27 t/m 29 mei 2016

Entree: gratis (uitzondering: eventuele entree bij musea)

Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur

Facebook: www.facebook.com/DesignkwartierDH

Twitter: dsgnkwrtr

 

See you there!!!

 

Everdien 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s