#INSPIRATIE | HANGLAMP

De zoektocht naar een nieuwe lamp

Verlichting is heel erg belangrijk in een interieur. Je hebt verschillende functies binnen een woonruimte en daar moet je de verlichting op aanpassen. Het is belangrijk dat je in zones werkt en dat deze onafhankelijk van elkaar harder en zachter kunnen worden gezet. Dat je delen uit kunt doen of juist aan, als dat nodig is. Als je wilt lezen dat je de lamp iets harder kunt zetten, maar als je gezellig een avondje wilt tafelen met vrienden wil je niet met een TL verlichting boven de eettafel zitten. Een verlichtingsplan is daarom super belangrijk. Ik maak geregeld verlichtingsplannen waarbij ik niet alleen advies geef over de plekken waar verlichting moet komen, maar ook over de armaturen. Deze armaturen zijn allemaal op elkaar afgestemd en maken zo een geheel. Een armatuur heeft van zichzelf meestal een bepalend karakter door zijn kleur, materiaal en vorm, maar ook de lichtbron die je in het armatuur draait is bepalend voor de sfeer en het effect wat hij uitstraalt. Heel veel punten om mee rekening te houden.

Omdat onze lamp boven de eettafel met de kerstdagen kapot is gegaan mocht ik opzoek naar een nieuwe lamp. Voor een interieurontwerpster een ‘hell of a job’. Een advies aan anderen geven is makkelijk dan iets voor jezelf uitzoeken. Je vind veel dingen mooi of juist helemaal niet. Kies je iets dat past bij de trend van nu of liever een tijdlozer armatuur? En het moet natuurlijk ook passen bij het bestaande interieur en armaturen. 

Het was dus nog niet zo makkelijk en we zijn er dus ook nog niet helemaal uit. Dus ik pinterest er lekker op los! Ben jij ook opzoek naar nieuwe verlichting of ben je nog aan het stoeien met het verlichtingsplan? Ik help je graag met het zoeken naar een oplossing maar voor nu eerst mooie inspiratie, misschien zit hier onze nieuwe lamp wel tussen…

 

 

9f3ffbbbc87be052231c3224636ea75b

Deze mooie lampen van Moooi lijken om de ronde lampen die even verder op te zien zijn. Ze heten ‘Non Random Light‘ en zijn te koop bij Flinders.nl

52f2961392dda6bd200921c7a3d77006

Een groot gebaar! Stoer en groot zijn deze lampen. Met hun 70cm doorsnede en twee naast elkaar maken ze een statement. Shop ze hier

2590ff98f7613fec9be0804adf37a207Tom Dixon heeft een mooie serie lampen ontworpen ‘Beat‘ en is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren (wit, zwart en messing) Deze kun je shoppen bij MisterDesign.nl

2818e9d7b7dd196abdf20f7774566a12

Wow! Dat is nog eens een lamp. Een tjechische lamp van het merk Bomma. Deze gigantische glazen lamp heet ‘Tim‘ en is ontworpen door Ojgoj Chorchoj. 

a0c6c5db2dd0d45ee992b4d7a75a251d

Een mooi industrieel paar. Gaaf als tegenhanger bij het strakke witte interieur. Er zijn heel veel verschillende soorten industriële lampen onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp.nl

cba2151126010879b8e6df3175f42ca4

Blijft een geweldig mooie lamp ‘Random Light‘ voor het merk Moooi ontworpen door Bertjan Pot. Deze lamp shop je bij MisterDesign.nl

cf63e8efb67b1d981c9b13a47ac04a1b

Wij hebben, net als vele anderen, een lichtpunt dat niet in het midden, gecentreerd boven de tafel zit. Dat betekent dus of met een snoergootje werken of een andere oplossing verzinnen. Met deze grappige lamp van Flos de ‘AIM hanglamp‘ heb je dat probleem niet meer. Ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij MisterDesign.nl.

cfc2fef6d9b21425087ec7bd6ae3be05

Een gave lamp die zeker kanshebber is voor onze nieuwe lamp, maar dan wel in de witte variant. Wat een heel mooi effect is de gouden binnenkant. Hierdoor heb je snel een warme gloed met je verlichting. Verkrijgbaar bij ‘Van den Heuvel verlichting‘. 

df9b0b1717735035143efd8fb9f753af

Een leuk idee om allemaal verschillende lampen in verschillende hoogtes op te hangen. Ik vind het bij deze ronde tafel een mooi resultaat geven. 

ec543fc2f830b7b118a43319724ca7b1

Deze grote lamp van Normann Copenhagen is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Een mooie lamp met simpele naam ‘Bell lamp’. 

ff03cf93d28758a33fe070fa6cea58d5

Lamp van &tradition de ‘Topan VP6‘, ontworpen door Verner Panton in 1959. Deze kun je bij fonq.nl bestellen. 

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van pinterest en hier vind je nog veel meer verlichtinginspiratie. Lukt het je zelf niet om een goed lichtplan thuis te maken, neem dan contact met met op. Samen komen we er uit!

 

Tot volgende week!

 

 

Everdien 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s