#BINNENKIJKEN | ONTWERP HAL

#BINNENKIJKEN | ontwerp hal

De hal is soms zo’n plek die best lastig in te richten is. Hoe kun je nu op een leuke, maar vooral praktische manier je schoenen en jassen opbergen? Deze vraag hield deze bewoners ook bezig. Ik maakte begin vorig jaar twee ontwerpen voor ze. Nu de uitvoering van één van de ontwerpen is gerealiseerd door Klusjesman Westland, heb ik foto’s gemaakt van het eindresultaat.

 

HUIDIGE SITUATIE

In de huidige situatie stond er een losse kapstok aan de ene kant van de hal, met aan op de grond schoenen. Aan de andere kan van de hal een gaaf behang met nu nog een lege wand. Vaak was dit ook de parkeer plek van de kinderwagen.

jassen_vierkant

img_4373

 

ONTWERPEN

In het eerste ontwerp heb ik de kapstok geadviseerd op de wand met het behang. Met een leuke tak/boomstronk als plek voor de jassen. Aan de overkant een ontwerp met kasten waar de schoenen een plek kunnen krijgen. Twee langwerpige kasten die versprongen van elkaar op de wand komen met een langwerpige spiegel.

presentatie-hal-robert-petra-jill3

presentatie-hal-robert-petra-jill4

presentatie-hal-robert-petra-jill5

Bij het tweede ontwerp het advies om een kastenwand op de behangwand te plaatsen voor de schoenen. Aan de overzijde een plek voor de jassen. Maar niet de traditionele kapstok, maar een gave houten plank waar de jassen op verschillende hoogtes kunnen worden opgehangen.

presentatie-hal-robert-petra-jill7

presentatie-hal-robert-petra-jill8

presentatie-hal-robert-petra-jill9

 

UITVOERING

Klusjesman Westland heeft de uitvoering van het het ontwerp gerealiseerd. De bewoners hebben voor het tweede ontwerp gekozen. Er zijn in de uiteindelijke uitvoering een paar kleine wijzigingen gemaakt voor meer opbergruimte bij de schoenen bijvoorbeeld. Daarnaast is de plank met gaten een plank met verschillende bouten en haken geworden. Een strak ontwerp met veel opbergruimte en stoere plek voor de jassen op te hangen.

kasten2_vierkant

kasten1_vierkant

jassen2_vierkant

haken_vierkant

img_4370

 

Ben je benieuwd naar meer ontwerpen van mij, kijk dan hier even. Mocht je zelf ook met een inrichtingsdilemma zitten neem dan contact met me op. Zie ik je volgende week weer?

 

 

Everdien 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s