#GASTBLOG | KEUKEN KOPEN

#GASTBLOG MARIEKE BOVENDEERT | EEN KEUKEN KOPEN

Mijn naam is Marieke Bovendeert en als docent interieuradvies en idee ontwikkeling op het HMCollege in Rotterdam ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende oplossingen voor in een interieur. Ik zet vooral graag leuke ideeën op papier voor vrienden en bekenden, waarbij ik kleurgebruik niet uit de weg ga.

img_4933

Toen wij vijf jaar geleden zelf voor het eerst riepen dat we toe waren aan een nieuwe keuken, duurde het nog vier jaar voordat deze er eindelijk stond. Mede de verhalen over wat er allemaal mis kon gaan heeft ervoor gezorgd dat het bij ons zolang heeft geduurd.

img_4931

Uiteindelijk hebben wij een keuken gekocht en hebben de hele begane grond meegenomen in de verbouwing. Dit betekende voor ons 4 weken langer in de rotzooi en beneden kamperen. Toen wij een verkeerd elektraplan ontvangen ging er bij ons een belletje rinkelen. We hebben het vermoeden dat de keuken pas twee weken voor de afgesproken leverweek besteld is, ondanks regelmatig contact via mail en telefoon met onze contactpersoon. Doordat de bedrading voor alle elektra al aangesloten was moesten we de net gestuukte muur weer open breken. Uiteindelijk werd de keuken met 4 weken vertraging (waardoor we moesten kamperen in ons eigen huis), maar wel in één keer compleet geleverd en gemonteerd.

img_4927

img_4928

Het ging dus niet allemaal van een leien dakje, maar we kunnen er inmiddels om lachen en genieten we al 10 maanden van onze nieuwe keuken. Gelukkig hebben we er geen spijt van, maar de weg ernaar toe was zoals we verwacht hadden, een drama.

 

Leuke tips als je zelf ook een keuken wilt gaan kopen:

Als je ‘iets’ met kleur wilt in de keuken, doe iets kleurrijks met de achterwand. Kies voor gekleurde tegels, afwasbare gekleurde verf met eventueel een glasplaat ervoor of voor een gekleurde HPL. Onze gekleurde achterwand bestaat uit ongeveer 22 verschillende kleuren tegels.

img_4930

img_4929

Als er iets niet goed gaat tijdens het proces heeft het geen zin om boos te worden als het verkeerd gaat, de verkoper doen ook hun werk. Kom met een reëel voorstel hoe je het opgelost wilt hebben en vraag eventueel om een onkostenvergoeding. Wij hebben een vergoeding gekregen om elke avond, dat de keuken later kwam, eten te laten bezorgen.

Als je een verandering of aanpassing telefonisch bespreekt met de leverancier, vraag altijd een schriftelijke bevestiging. Gelukkig had ik alle afspraken die er gemaakt waren bevestigd in de mail waardoor wij in ons gelijk zijn gesteld en de onkosten vergoeding hebben gekregen.

En als laatste… wacht niet te lang met de nieuwe keuken, het is heerlijk als hij er eenmaal staat!

 

Marieke

 

 

 

 

 

Tekst en foto’s door Marieke Bovendeert

2 gedachtes over “#GASTBLOG | KEUKEN KOPEN

  1. Ik heb de puinhoop dan wel niet gezien, maar het resultaat wel en die mag er wezen! Het is een hele leuke keuken geworden met verrassende details! Groetjes, Astrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s